Mogyoróvajas csokoládékocka
Hozzávalók: kb. 30 darabhoz
35 dkg fehér csokoládé
14 dkg mogyoróvaj
40 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj és egy kevés a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
1. Egy 20x30 cm-es,lapos sütőformát kivajazunk. Az aljára és az oldalára sütőpapírt terítünk,úgy, hogy a forma hosszabb oldalán a papír 5 cm-rel túllógjon.
2. A fehér csokoládét tűzálló tálba tördeljük,és gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd simára keverjük. A tálat a gőzről levesszük,és a csokoládét 5 percig hűlni hagyjuk. A mogyoróvajat hozzáadjuk, jól elkeverjük,majd félretesszük. A vizet lassú tűzön forrni hagyjuk.
3. A hőálló tálat kimossuk,az étcsokoládét beletördeljük, a vajat belerakjuk. A forró víz fölé állítjuk,és addig kevergetjük,amíg sima nem lesz. 5 percig hűlni hagyjuk.
4. A fehér csokoládés és az étcsokoládés keveréket felváltva az előkészített sütőformába kanalazzuk.A formát megrázogatjuk,hogy a keverék felszíne egyenletes legyen.
5. Márványhatású felületet kapunk,ha tűvel vagy pálcikával keveréket megbolygatjuk. Szobahőmérsékleten kb. 2 órán át állni hagyjuk,amíg meg nem dermed. Tálalás előtt kockákra vágjuk.